Roerbakpasta met tomaat en courgette

  • 200 gram volkoren pasta
  • 2 el olijf-of zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 70 gram tomaten puree
  • 1 romatomaat
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • vul de pan met water en breng aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta erbij (kijk op verpakking voor de kooktijd)
  • snijd de ui in stukjes en de tomaat en courgette in blokjes
  • giet de pasta af en leg een stukje boter op de pasta, deksel erop (geen warmtebron)
  • zet een wok of hapjespan op de warmtebron, scheutje olie erin. voeg de ui toe en bak deze tot ze glazig is. Voeg de tomatenpuree en de geperste knoflook toe. Goed doorroeren en dan de tomaat en courgette erbij
  • voeg de kruiden erbij en laat het nog even zo’n vijf minuten sudderen. De pasta erbij en alles door elkaar husselen. Schep het voor jou weer op een klein bordje en eet smakelijk.