Snijbonen met gebakken aardappels en pittige gehaktbal

DINER

SNIJBONEN MET GEBAKKEN AARDAPPELTJES EN PITTIGE GEHAKTBAL

  • 4 niet al te grote aardappelen
  • 300 gram snijbonen
  • 100 gram baconblokjes
  • 2 gehaktballen 80 gram ( zie recept)
  • runderbouillonblokje
  • scheutje olijf- of zonnebloemolie
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, kook ze in klein laagje water in 10 minuten beetgaar en laat afkoelen.
  • doe scheutje olie in een pan en roerbak de snijbonen. Voeg water toe en het bouillonblokje en laat 20 minuten zacht door koken.
  • Bak de bacon een beetje uit in een koekenpan en schep ze op keukenpapier en laat het bakvocht in de pan.
  • doe wat olie of boter in de al gebruikte koekenpan en bak hier de aardappeltjes op een niet te hoge temperatuur licht bruin.
  • giet de snijbonen af en meng er de bacon door.

Gebruik 500 gram rundergehakt. Doe het in een ruime kom, breek er een ei in en voeg 10 gram cajunkruiden toe. Meng alles goed door elkaar en strooi er wat paneermeel door. draai ballen van 80 gram en haal ze door wat bloem heen. Bak ze in een braadpan rondom bruin voeg wat water toe en laat op lage temperatuur gaar worden.

Doe de groente, gebakken aardappeltjes en de gehaktbal weer op een ontbijtbordje. Eet smakelijk.

Hou het bij een balletje, de rest per twee invriezen voor later.