Bloemkool curry

DINER (vier personen)

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • madras-currypasta
  • pakje kokosmelk
  • 300 g basmati rijst (kook vast 300 gram rijst voor morgen)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet of eendenfilet in blokjes
  • Maak de groenten schoon. Snij de bloemkool in kleine roosjes, snij de paprika en tomaten in grove stukken en pel en snipper de ui.
  • Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
  • Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.
  • Voeg de groenten en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel
    4 minuten op hoge temperatuur.
  • Voeg de madras-currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak het limoensap toe. Serveer de curry met de rijst.