4 aardappelen
2 tartaartjes
2 eetlepels vloeibare margarine(becel)
1 eetlepel sesamzaad
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
1 teentje knoflook
750 gram andijvie
2 bosuitjes
1 eetlepel (sesam)olie
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Bak de tartaartjes in de hete margarine op hoge temperatuur aan iedere kant 1 minuut. Haal ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd de knoflook in smalle reepjes.
Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook. Voeg dan de ringen bosui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
Strooi het sesamzaad erover en geef de tartaar en de aardappelen erbij.
Recente reacties