Pizza met aardappelbodem
400 gram aardappelen
½ blik tomatenblokjes
100 gram salami
5 olijven
150 gram champignons
1 rode paprika
olie
oregano
50 gram mozzarella
rucola
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water net gaar. Warm de oven voor op 200 °C. Maak de tomatenblokjes eventueel wat fijner. Snijd de salami in smalle reepjes. Snijd de olijven in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Snijd de gare aardappelen in plakken. Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem. Verdeel de tomaten, de salami, de olijven, de champignons en de paprika erover. Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel de kaas en wat oregano over de aardappelen. Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Druppel wat mooie olijfolie over de pizza en leg er wat rucola op.
Recente reacties