Bami Goreng
Een van mijn lievelingsgerechten is toch wel bami goreng
½ komkommer
½ bosje selderij
azijn
1 ui
1 prei
1 kleine winterwortel
1 rode peper
100 gram taugé
1 eetlepel ongezouten pinda’s
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel kurkuma (geelwortel)
½ theelepel laos
½ theelepel korianderzaad
150 gram volkoren mie
150 gram varkenspoelet
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap manis
Was de komkommer en de selderij. Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
Maak de rest van de groenten schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
Was de taugé. Hak de pinda´s grof. Maak een kruidenmix door het komijnzaad, de kurkuma, de laos en het korianderzaad te mengen. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
Bak de varkenspoelet met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar. Bak de prei mee gaar.
Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.
Recente reacties