120 gram gedroogde linzen
1 rode en 1 gele paprika
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
½ bosje peterselie
6 eetlepels halfvolle yoghurt
gemalen komijn
peper
50 gram walnoten
Warm de oven voor op 175 °C.
Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-30 minuten gaar.
Maak de groenten schoon.
Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken van ca. 1 cm.
Pers 1 teentje knoflook boven de olie uit. Schep de groenten in een ovenschaal en meng de olie erdoor.
Rooster de groenten in de hete oven in 20-25 minuten gaar.
Was de peterselie en maak het goed droog.
Pureer de peterselie met het andere teentje knoflook en de yoghurt tot een groene saus.
Maak op smaak met gemalen komijn en peper.
Hak de walnoten grof. Strooi ze over de linzen.
Geef de peterseliesaus bij de groenten en linzen.
Recente reacties