Je kunt mij bijna nergens wakker voor maken, maar over deze balletjes twijfel ik toch. Wat heb je nodig voor twee personen.
- 250 gram rundergehakt
- 1 ei
- halve rode ui, helft heel fijn gesnipperd en helft in dunne halve ringen
- 15 gram paneermeel
- zout
- 2 tl sambal saus
- 2 el slagroom
- 1 el ketjap manis
- 125 gram vleesbouillon
- 125 gram melk
- 50 gram parmezaanse kaas
- 200 gram tagliatelle
- dille
- Doe het gehakt in een ruime kom en kneed er met je handen ei, slagroom, fijngesnipperde ui, paneermeel, zout, ketjap en sambalsaus door. Rol er kleine balletjes van.
- Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak hierin de balletjes in 2 minuten op hoge temperatuur rondom bruin.
- Voeg de bouillon, melk en nog wat peper en toe en breng aan de kook. Laat het al roerend nog 8 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is en de saus is ingedikt. Meng de kaas erdoor.
- Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Serveer de saus en de balletjes op de tagliatelle met een paar toefjes dille.
Lekker met sperziebonen
Recente reacties