Pittige balletjes met tagliatelle

Je kunt mij bijna nergens wakker voor maken, maar over deze balletjes twijfel ik toch. Wat heb je nodig voor twee personen.

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • halve rode ui, helft heel fijn gesnipperd en helft in dunne halve ringen
  • 15 gram paneermeel
  • zout
  • 2 tl sambal saus
  • 2 el slagroom
  • 1 el ketjap manis
  • 125 gram vleesbouillon
  • 125 gram melk
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram tagliatelle
  • dille
  1. Doe het gehakt in een ruime kom en kneed er met je handen ei, slagroom, fijngesnipperde ui, paneermeel, zout, ketjap en sambalsaus door. Rol er kleine balletjes van.
  2. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak hierin de balletjes in 2 minuten op hoge temperatuur rondom bruin.
  3. Voeg de bouillon, melk en nog wat peper en toe en breng aan de kook. Laat het al roerend nog 8 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is en de saus is ingedikt. Meng de kaas erdoor.
  4. Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Serveer de saus en de balletjes op de tagliatelle met een paar toefjes dille.
    Lekker met sperziebonen