DINER (twee personen)
Vrolijke schotel in kaassaus
- halve bloemkool
- doosje bruine champignons
- 1 puntpaprika
- teentje knoflook
- halve courgette
- stukje roomboter
- eetlepel bloem
- ons geraspte belegen kaas
- el olijf- of zonnebloemolie
- half kruidenbouillonblokje
- halve liter water
snijd de paprika, courgette en bloemkool in kleine stukjes – breek de champignons in stukjes (niet snijden) – eetlepel olie in diepe hapjespan – doe de paprika, courgette, bloemkool en de champignons erin en roerbak even op een hoge temperatuur. Pers de knoflook uit en doe erbij – temperatuur zacht en even zo laten staan.
We gaan de saus maken. Smelt een klontje boter in een steelpannetje, laat het niet bruin worden. Voeg de eetlepel met bloem toe, gaar laten worden en voeg beetje voor beetje de halve liter kokend water waar het bouillonblokje in is opgelost toe. Roer tot je een vloeiende massa hebt en strooi er de kaas in. Roer tot deze gesmolten is.
Doe het groentemengsel in een ovenschaal en giet er de kaassaus over. Tien minuten op 200 graden in de oven. Eet smakelijk .
Recente reacties