Pastinaak met kabeljauw

DINER (twee personen)

Pastinaak met kabeljauw. 

Pastinaak is een beetje een vergeten groente maar zeker aan te bevelen om te eten. Zoals hier uit de oven maar ook lekker als puree bij een ander gerecht.

  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram pastinaak in de lengte gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram roomboter
  • sap van een citroen
  • gehakte peterselie, half bosje
  • gehakte kervel, half bosje
  • 50 gram paneermeel
  • viskruiden
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

Verwarm de oven op 200 graden. leg de pastinaak in ovenschaal. – Meng de olie, citroenrasp en de knoflook en sprenkel dit over de groente. -zet de schaal voor 30 minuten in het midden van de oven oven.- doe de zachte roomboter, peterselie, kervel en het paneermeel met een snufje zout en zwarte peper in de keukenmachine en laat deze draaien tot een groene massa. -stort dit op keukenpapier en druk plat tot je een plak hebt van een 1/2 centimeter.                 -15 minuten in de koelkast.

De kabeljauw is inmiddels op kamertemperatuur. Kruid deze met de viskruiden.

Na de 30 minuten haal je de schaal uit de oven en leg je de kabeljauw op de pastinaak. Leg bovenop de vis de kruidenkorst en zet de schaal nog 30 minuten terug in de oven. Eet smakelijk.