Prei in witte saus

1 grote prei alleen het witte gedeelte
30 gram boter
1 el bloem
2,5 dl melk of kruidenbouillon
2 el geraspte belegen kaas
1 el broodkruim of paneermeel

pan met dikke bodem
ovenschaal
koekenpan

Was de prei goed, snijd hem in de lengte doormidden en snijd hem dan in stukken van ongeveer 5 cm. Verhit 30 gram boter in de pan met dikke bodem en roerbak de prei in 10 minuten zacht en schep de prei in de ovenschaal.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan op een lage temp. Alleen smelten dus niet bruin laten worden. Roer nu de bloem erdoor en bak het mengsel tot het gaat schuimen. Neem dan de pan van de warmtebron en roer er geleidelijk de melk door. Als het mooi egaal is zet je de pan weer op de warmtebron en roer je tot de saus kookt en indikt.
Schenk de saus over de prei en bestrooi hem met de kaas en het broodkruim.
Zet de ovenschotel een minuut of drie onder de gril tot de kaas goudbruin is.

Lekker met aardappelpuree